Łączenie Asseco Business Solutions S.A. z Macrologic S.A.

Zarząd Asseco Business Solutions S.A. nieniejszym ogłasza, że w dniu 12 września 2017 roku został uzgodniony i podpisany plan połączenia ze Spółką Macrologic SA z siedzibą w Warszawie.

POI Vendor Panorama 2017: wysokie oceny dla systemu Mobile Touch i Asseco Business Solutions!

Organizacja Promotion Optimization Institute (POI) pozytywnie oceniła nas w swoim najnowszym raporcie „Vendor Panorama for Retail Execution and Monitoring in Consumer Goods 2017\". Nasza firma oraz system Mobile Touch otrzymały bardzo wysokie noty w większości kategorii. Zostaliśmy także wyróżnieni prestiżową nagrodą „POI Best-in-Class\" za nasze innowacyjne rozwiązania SFA. Raport stanowi wiarygodne źródło wiedzy dla producentów z branży FMCG na temat dostępnej na światowym rynku technologii mobilnej klasy SFA.

Konkurs dla innowacyjnego przemysłu stalowego

Jak donosi rządowy Portal Funduszy Europejskich, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju ogłasza konkurs w ramach programu INNOSTAL przeznaczony dla przedsiębiorstw jak i konsorcjów przedsiębiorstw, które będą prowadzić badania przemysłowe i/lub prace rozwojowe mające na celu wzrost innowacyjności sektora przemysłu stalowego.

Komunikaty prasowe

POI Vendor Panorama 2017: wysokie oceny dla systemu Mobile Touch i Asseco Business Solutions!

Organizacja Promotion Optimization Institute (POI) pozytywnie oceniła nas w swoim najnowszym raporcie „Vendor Panorama for Retail Execution and Monitoring in Consumer Goods 2017\". Nasza firma oraz system Mobile Touch otrzymały bardzo wysokie noty w większości kategorii. Zostaliśmy także wyróżnieni prestiżową nagrodą „POI Best-in-Class\" za nasze innowacyjne rozwiązania SFA. Raport stanowi wiarygodne źródło wiedzy dla producentów z branży FMCG na temat dostępnej na światowym rynku technologii mobilnej klasy SFA.

System Mobile Touch podbija rynki azjatyckie

Oferowany przez naszą firmę system mobilny klasy SFA Mobile Touch wspiera coraz większą grupę przedstawicieli handlowych z branży FMCG na rynkach azjatyckich. Nasi specjaliści wdrożyli już rozwiązanie w regionie Azji i Pacyfiku. Obecnie zaś realizują kolejne projekty nie tylko na Dalekim, ale również Bliskim Wschodzie.

Nutricia Belgium z systemem Mobile Touch

Firma Nutricia Early Life Nutrition Belgium wdrożyła system Mobile Touch aby poprawić efektywność działań swoich sił sprzedaży. Rozwiązanie wspiera pracę przedstawicieli handlowych nowego klienta zarówno w kanale detalicznym, jak i farmaceutycznym.

Warsztaty IndustrialLab 4.0

W dniach 17-18 listopada uczestniczyliśmy w warsztatach produkcyjno-logistycznych, organizowanych przez firmę 4Content - wydawcę magazynów Industrial Monitor oraz Warehouse Monitor. Spotkanie było poświęcone tematyce wdrożeń systemów ERP wspierających procesy produkcyjne, logistyczne, magazynowe oraz gospodarkę remontową w przedsiębiorstwach. Nasza firma była jednym z partnerów wydarzenia.

IV spotkanie liderów polskiego rynku FMCG

W dniu 17 listopada br. odbyły się warsztaty sprzedażowe pod hasłem „Jak skutecznie wyznaczać potencjał klientów i efektywnie zagospodarować szanse rynkowe", w których udział wzięli przedstawiciele wiodących producentów z branży FMCG w naszym kraju. Tematem przewodnim spotkania było wykorzystanie nowoczesnych technologii informatycznych w firmach oferujących produkty tzw. szybko zbywalne. Nasza firma była organizatorem tego wydarzenia.

Konferencja Asseco BS: Wysoka dostępność i bezpieczeństwo

25 października br. w Warszawie odbyła się konferencja poświęcona tematyce wysokiej dostępności oraz bezpieczeństwa organizowana przez Asseco Business Solutions i Partnerów konferencji: Hewlett Packard Enterprise, HP Inc. oraz Intel®. Wydarzenie skierowane zostało do menedżerów IT, oficerów bezpieczeństwa, administratorów systemów zabezpieczeń oraz osób odpowiedzialnych za strategię utrzymania ciągłości dostępu do aplikacji i usług, bezpieczeństwa systemów IT oraz ochronę informacji.

VII Międzynarodowy Kongres Faktoringu

W dniach 22 i 23 września 2016 r. braliśmy udział w VII edycji Międzynarodowego Kongresu Faktoringu. Spotkanie było poświęcone prezentacji najważniejszych trendów, zagadnień i wydarzeń w branży faktoringowej. Organizatorem konferencji był Polski Związek Faktorów.

Praktyczne warsztaty z zakresu finansów i księgowości

W dniu 15 marca 2016 roku w Warszawie odbyła się czwarta edycja praktycznych warsztatów z zakresu finansowania i księgowości, organizowanych przez naszą firmę. Udział w spotkaniu wzięli klienci użytkujący rozwiązanie Asseco Softlab ERP, którzy pragnęli poszerzyć swoją wiedzę z obszaru finansów, a w szczególności budżetowania z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi informatycznych.

Warsztaty menedżerskie WMS

W dniach 26-27 listopada 2014 r. wzięliśmy udział w Warsztatach Menedżerskich WarehouseLAB, których tematem przewodnim były rozwiązania klasy WMS. Spotkanie odbyło się w Łodzi i zgromadziło kilkadziesiąt osób odpowiedzialnych za logistykę magazynową w dużych firmach.