Rozporządzenie RODO - praktyczne warsztaty Asseco Businss Solutions

W dniu 1 marca 2018 r. odbyły się kolejne praktyczne warsztatay biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące. Spotkanie miało miejsce w Hotelu InterContinental w Warszawie. Tematem przewodnim warsztatów było rozporządzenie RODO oraz jego wpływ na przetwarzanie danych osobowych w biznesie.

Wyniki finansowe Grupy Asseco Business Solutions za 2017 rok

W 2017 roku Grupa Asseco Business Solutions osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości blisko 212,8 mln zł, czyli o 26% więcej niż w roku 2016. Ponadto, Grupa zamknęła ubiegły rok zyskiem netto wynoszącym ponad 50,1 mln zł, odnotowując 18% wzrost w stosunku do roku poprzedzającego. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechuje również znaczący wzrost (odpowiednio 22% i 21%).

RODO Utility by Asseco – profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych

Rozwiązanie wybranych problemów związanych z RODO pozwalające na profesjonalne zarządzanie ochroną danych osobowych.

W dniu 23 listopada 2017 r odbyły się VI warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla kluczowych graczy realizujących cele w procesie sprzedaży i dystrybucji. Wydarzenie było okazją, aby zapoznać się z kolejnymi możliwościami usprawnienia obszaru wsparcia sprzedaży, dzięki wsparciu innowacyjnych narzędzi klasy SFA oraz wymiany danych.

W trakcie warsztatów poruszyliśmy kolejne ważne i mamy nadzieję inspirujące tematy z obszaru wsparcia sprzedaży. Uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się m.in. o tym jak ważna jest jakość danych klientów, czyli współpracujących z naszą firmą punktów sprzedaży, w realizacji procesów i celów biznesowych, jak i dlaczego warto rozważyć optymalizację procesu segmentacji oraz jak ją wykorzystać do realizacji celów biznesowych, a także dlaczego system klasy eCommerce może być doskonałym uzupełnieniem działań sprzedażowych, realizowanych przez sieci przedstawicielskie.

Wydarzenie zgromadziło przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące, odpowiedzialnych za innowacje, procesy oraz działania sprzedażowe i dystrybucyjne po stronie producentów, dystrybutorów czy sieci handlowych.

Cykl spotkań dla producentów dóbr konsumenckich

Praktyczne warsztaty organizowane są przez Asseco Business Solutions cyklicznie od blisko trzech lat. W spotkaniach udział wzięło do tej pory łącznie blisko 450 osób odpowiedzialnych za najważniejsze obszary biznesowe w wiodących firmach z branży dóbr konsumpcyjnych w Polsce.

Zobacz relację wideo z warsztatów!

Obejrzyj relację