Współpraca z firmą doradztwa personalnego Inwenta

Mamy przyjemność poinformować, że rozpoczęliśmy współpracę z firmą doradztwa personalnego Inwenta. W ramach wspólnych działań, użytkownicy rozwiązań Asseco Business Solutions otrzymają cenną wiedzę z zakresu nowoczesnego zarządzania zasobami ludzkimi oraz wskazówki, jak usprawnić procesy HR w swojej organizacji.

Wyniki finansowe Asseco Business Solutions za I półrocze 2018 r.

W pierwszym półroczu 2018 r. Asseco Business Solutions osiągnęło przychody ze sprzedaży w wysokości ponad 125,3 mln zł, czyli o 40 % więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Ponadto, Spółka zamknęła półrocze zyskiem netto wynoszącym ponad 29,2 mln zł, odnotowując 27 % przyrost. Pozostałe wskaźniki, takie jak EBITDA czy zysk operacyjny EBIT cechowały również wzrosty (odpowiednio 35 % i 28 %).

System Faktor gotowy na split payment

Już 1 lipca 2018 wchodzi w życie ustawa o podzielonej płatności VAT, tzw. split payment. Firmy faktoringowe zostaną objęte solidarną odpowiedzialnością za niezapłacony podatek VAT z faktur opłaconych z wykorzystaniem mechanizmu podzielonej płatności wobec podmiotów, które tylko pośredniczą w przekazywaniu płatności za faktury VAT.

W dniu 23 listopada 2017 r odbyły się VI warsztaty biznesowe Asseco Business Solutions przeznaczone dla kluczowych graczy realizujących cele w procesie sprzedaży i dystrybucji. Wydarzenie było okazją, aby zapoznać się z kolejnymi możliwościami usprawnienia obszaru wsparcia sprzedaży, dzięki wsparciu innowacyjnych narzędzi klasy SFA oraz wymiany danych.

W trakcie warsztatów poruszyliśmy kolejne ważne i mamy nadzieję inspirujące tematy z obszaru wsparcia sprzedaży. Uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się m.in. o tym jak ważna jest jakość danych klientów, czyli współpracujących z naszą firmą punktów sprzedaży, w realizacji procesów i celów biznesowych, jak i dlaczego warto rozważyć optymalizację procesu segmentacji oraz jak ją wykorzystać do realizacji celów biznesowych, a także dlaczego system klasy eCommerce może być doskonałym uzupełnieniem działań sprzedażowych, realizowanych przez sieci przedstawicielskie.

Wydarzenie zgromadziło przedstawicieli wiodących na polskim rynku firm oferujących dobra szybko-rotujące, odpowiedzialnych za innowacje, procesy oraz działania sprzedażowe i dystrybucyjne po stronie producentów, dystrybutorów czy sieci handlowych.

Cykl spotkań dla producentów dóbr konsumenckich

Praktyczne warsztaty organizowane są przez Asseco Business Solutions cyklicznie od blisko trzech lat. W spotkaniach udział wzięło do tej pory łącznie blisko 450 osób odpowiedzialnych za najważniejsze obszary biznesowe w wiodących firmach z branży dóbr konsumpcyjnych w Polsce.

Zobacz relację wideo z warsztatów!

Obejrzyj relację